sâmbătă, 31 martie 2012

Rulou din cotlet de porc cu prune in sos de vin rosu

Se taie in felii de 0.5 cm grosime, un kilogram de cotlet de porc fara os. Se face un amestec din ulei de masline, zeama de lamaie, cimbru, usturoi pisat si piper.Se ung feliile de porc si se dau la frigider 2-3 ore, intr-o punga de plastic.Se pun la inmuiat, in vin rosu, 250 gr prune deshidratate.Se lasa la temperatura camerei tot 2-3 ore.
Dupa acest timp, se stropeste o tava cu ulei .Se scot bucatile de cotlet, se acopera cu o folie de plastic si se bat un pic cu ciocanul de lemn pentru a se rula mai usor.Se sareaza si se pipereaza.Se pun cate doua prune inmuiate in vin rosu pe fiecare bucata de cotlet .Se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.Sau doua.Stropim cu ulei.



Dam la cuptor 20 de minute la 160C.Adaugam sosul care a ramas de la marinarea prunelor.Mai lasam 10 minute, timp in care mai stropim rulourile cu sosul din tava.Cand e gata, strecuram sosul , adaugam o lingura de sirop de artar si o lingura de otet balsamic.Lasam pe focul mic, sa scada.Fierbem orez in supa de pui.Radem coaja de lamaie.Servim!
Cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu