marți, 20 martie 2012

Chiftelute marinate cu ardei copt

Pentru chiftelute avem nevoie de 500g carne tocata amestec de porc si vita, o ceapa tocata marunt si trasa in ulei de masline pana devine translucida, 2 oua, 3 linguri pesmet, o lingura gris, 100ml lapte, 2 catei usturoi zdrobiti si tocati marunt, verdeata( marar, patrunjel), sare, piper.Se omogenizeaza bine.Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei incins.Eu am preferat sa le fac mai mari.
Se prepara sosul marinat , pe foc, din : 500g rosii bine coapte, taiate marunt, o jumatate lingurita miere, o lingura ulei de masline, o foaie de dafin, cimbru, oregano, busuioc, usturoi, sare, piper.Se lasa sa clocoteasca pana se zdrobesc usor rosiile.Se scoate foaia de dafin si se mixeaza cu blenderul pana se zdrobeste bine toata coaja . Se mai lasa pe foc sa scada, adaugandu-se fie 2-3 linguri zeama de lamaie, fie o lingura otet balsamic.Se adauga chiftelele prajite si se mai lasa la fiert 10-15 minute.
Pe o tabla incinsa coacem 6 ardei, ii lasam la racit intr-o cratita acoperita, dupa ce am presarat pe ei sare.Ii decojim si ii curatam de seminte.

Pe o farfurie punem fasii de ardei copt, rulate, chiftelutele si mult sos.Decoram cu frunze de rozmarin.
Cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu