luni, 21 ianuarie 2013

Tort alb

Un tort foarte usor de facut,rapid, gustos si racoritor.Decorat cu trandafiri naturali.
Aveti nevoie pentru blat:
-200 gr zahar
-200 gr faina
-6 oua
-1 lingura lapte
-1 plic praf de copt
-1 lingura coaja rasa de lamaie
Pentru sirop:
-150-200ml apa
-100gr zahar brun
-o lingurita zeama de lamaie
- o jumatate lingurita coaja rasa de lamaie
Pentru crema:
-2 cutii crema Mascarpone
-100-150 gr zahar pudra
-zeama de la o lamaie
- coaja rasa de la o lamaie

Cum il preparam?
Incingem cuptorul la 180grd si tapetam o forma de tort cu hartie pentru copt.
Batem spuma albusurile si adaugam treptat zaharul.Continuam sa batem albusurile pana se intaresc, ca la bezea.Daca intoarcem castronul, nu trebuie sa cada!!!Se pun pe rand galbenusurile, amestecand cu grija, de jos in sus, sa nu se lase albusurile.Se incorporeaza praful de copt stins in lapte, coaja de lamaie si faina, in ploaie( eu o cern printr-o sita).Este bine ca praful de copt sa il frecati repede cu coada de la o lingurita, dupa ce l-ati pus in lapte, pana creste ca o spuma, apoi  il incorporati in aluat.




Se toarna compozitia in tava pregatita si se da in cuptorul incalzit.10 minute la 180grd, apoi  micsoram temperatura la 160grd.Dureaza 30-40 de minute, dar cel mai bine e sa-l incercati cu scobitoarea!
Intre timp preparati siropul si crema.Puneti la fiert apa si zaharul.Dupa ce se topeste zaharul, adaugati coaja de lamaie rasa si mai lasati 5-10 minute pe foc.Adaugati spre final si zeama de lamaie.
Pentru crema : frecati crema Mascarpone cu zaharul pudra, adaugati treptat zeama de lamaie, iar la final coaja de lamaie.


 Dupa ce s-a racit bine blatul, taiati-l in trei foi, insiropati-le si ungeti-le cu crema.Imbracati tortul in crema ramasa, faceti zig-zag-uri cu dintii unei furculite si decorati cu trandafiri.




Cu drag!

10 comentarii: