miercuri, 14 martie 2012

Supa de linte

Se toaca o ceapa rosie.Se da prin masina de tocat carne : un morcov, o radacina de patrunjel, o radacina de pastarnac ( mai mica), un ardei rosu, frunzele de la patrunjel.

Se pune ulei de masline intr-o oala si cand se incinge se adauga ceapa.Se amesteca mereu pana devine translucida.Se adauga 2 linguri pasta rosii si doua cani de linte fiarta( dupa ce a fost lasata la inmuiat peste noapte).Se poate folosi si linte gata fiarta din conserva, dar trebuie bine limpezita.Se adauga apa fiarta si se mai lasa pe foc 30-40 de minute.Separat, se rumenesc bucatele de bacon sau prosciutto, in ulei de masline in care am pus si doi catei de usturoi zdrobiti. Se adauga in supa.Se mai pune o mana de marar verde tocat.La servire se poate pune o lingura de iaurt sau de smantana.Se decoreaza cu ceapa verde tocata marunt.


Cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu