Pentru a gati aceasta reteta avem nevoie de 300g creveti Black Tigger.Ii punem la marinat in frigider pentru 1-2 ore, intr-o marinada din zeama de lamaie, ulei de masline, ardei iute rosu, ceapa rosie tocata marunt, ceapa verde taiata marunt, o lingurita curry, boia iute, piper proaspat macinat, un catel usturoi zdrobit.
Intre timp se prepara sosul: o lingurita mustar se freaca cu 50ml ulei de masline.Se adauga o lingurita sirop de artar sau de miere, doua lingurite sos rosii, 150ml iaurt( sau mai mult, dupa gustul fiecaruia), sare, piper, hrean ras( o lingurita).Daca doriti sa dati sosului o nota exotica, puteti adauga un varf de cutit de cafea macinata.
Scoatem crevetii din frigider, ii stergem de marinada si ii prajim pe un gratar incins bine, cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Se asambleaza intr-un castron sau cupa, care se imbraca cu un strat de salata verde, se pun cuburi mici de cartofi fierti in apa cu sare, apoi crevetii si deasupra sosul.Se decoreaza cu chives.
Cu drag!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu