Ingrediente:
- pentru blat:200g zahar pudra, 8 oua, un pliculet zahar vanilat,4 linguri cacao,4 linguri de pesmet
-pentru crema: 300 g ricotta, 8 linguri dulceata de trandafiri, un pliculet gelatina
-pentru glazura: o tableta ciocolata, 2 linguri zahar, o lingura cacao, un cubulet unt, esenta de rom
Blat:
Se freaca spuma zaharul pudra cu galbenusurile
se adauga( in ploaie) cacao si pesmet.
Se bat albusurile ca pentru bezea si se adauga compozitiei de mai sus, cu grija , amestecand de jos in sus:
Se acopera o tava dreptungiulara cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor,10 minute la temperatura de 180gr Celsius, apoi la foc mai mic(160).Se incearca cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata de copt(30-40minute).Iese un blat foarte pufos!
Dupa ce s-a racit blatul, il taiem transversal si il umplem cu crema: mixam ricotta cu dulceata de trandafiri.Topim pliculetul de gelatina ( eu il dizolv in 4 linguri apa si il pun 30 secunde in cuptorul cu microunde.Strecor, ca sa nu fie ceva cocoloase!).Il adaugam cremei.
Topim ciocolata pe baie de abur, adaugam celelalte componente ale glazurii si lasam sa fiarba 2-3 minute, amestecand mereu.Lasam un pic sa se racoreasca si decoram fiecare prajitura.Dam la frigider pentru 2-3 ore.
Pufoasa, buna si aromata!
RăspundețiȘtergereDa, blatul este pufos, poate fiindca lipseste faina!Eu il prefer la multe prajituri sau torturi.Projitura este foarte buna a doua zi, cand blatul mai trage din umezeala cremei si se imbina mai bine aromele!
RăspundețiȘtergereCu drag!
As incerca-o si eu, chiar daca nu am dulceata buna ca a ta. Nu o inscrii la parada mea?
RăspundețiȘtergereCu mare placere!Dar inca ma gandesc ce sa aleg din oferta ta!Pe" tortul la metru " am pus de mult ochii! si sunt si alte variante...praji cu ness...cea cu morcov si ghimbir...cea cu unt de arahide...care sa fie???Sper sa ma hotarasc!!!
ȘtergereCu drag!
Arome grozave in prajitura.Imi place mult.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Chiar arata bine. Mi-ai facut pofta de dulceata de trandafir...
RăspundețiȘtergere