sâmbătă, 31 martie 2012

Supa-crema din ciuperci de padure si cartofi

In general, supele-crema se fac cu o leguma dominanta.Noua totusi ne place un amestec: din ciuperci de padure si cartofi.Curatam o ceapa mai mare, un morcov, o radacina de patrunjel, patru cartofi mai mici.Si 5-600 g ciuperci de padure.Bine curatate.
In oala punem o bucata de unt ( aproximativ 50g) sa se topeasca.Adaugam ceapa taiata feliute, ciupercile, cartofii taiati sferturi, morcovii, radacina de patrunjel.Le calim un pic.Stingem cu apa (1l) si adaugam 500ml lapte.Sare.Lasam sa fiarba bine.Scoatem ceapa, morcovul si radacina de patrunjel.Cu un blender vertical pasam bine restul legumelor.



Intr-un bol batem bine 2-300ml smantana, adaugam un pic de apa rece si mai batem putin.Adaugam in supa si mai lasam un minut pe foc.Asezonam cu piper.
Separat, intr-o tigaie, topim un pic de unt, mai punem un pumn de ciuperci, taiate mai mari si le prajim impreuna cu un catel de usturoi zdrobit si taiat marunt, sare, piper.Scoatem ciupercile, si in tigaie punem niste cuburi mici de paine, pe care le rumenim in untul aromat ramas, formand crutoanele pentru supa.
In bolul in care vom servi, punem supa creama, ciupercile rumenite in unt si crutoanele de paine.Decoram cu chives sau usturoi verde taiate marunt.
Cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu