miercuri, 11 aprilie 2012

Pasca cu cacao

Inca nu m-am apucat de pregatit meniul pentru Paste, dar m-am gandit sa impart cu voi aceasta reteta de pasca , usor de facut si foarte, foarte buna.Pozele sunt de anul trecut, cand nu aveam blog si faceam poze doar pentru a-mi aminti unele retete deosebite.Promit ca o sa ma intorc  cu poze de anul acesta, deoarece aceasta pasca sigur nu va lipsi din meniul meu.
Pentru blat : avem nevoie de 100 g unt, 180g faina, 100g zahar pudra, un galbenus crud si un galbenus fiert.Se framanta toate componentele( galbenusul fiert se zdrobeste bine cu lingura, pentru a nu forma cocoloase). Coca rezultata se intinde cu mana intr-o forma rotunda cu diametrul de 26cm, unsa cu unt si tapetata cu faina sau doar tapetata cu hartie de copt.Se ridica aluatul si pe peretii laterali ai formei.Se lasa 15-20 de minute la cald.
Intre timp se prepara umplutura din: 250g unt, 10 linguri zahar, 6 galbenusuri, 8 linguri rase cacao( aproximativ 50 g), 8 linguri nuci date prin masina,o lingura pesmet, o lingura amidon.Se freaca untul cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile,nucile, o lingura pesmet, o lingura amidon( sau faina), cacao.Se taie cuburi ananas din compot( cam 4 rondele), banane (una este suficient), stafide inmuiate in coniac.Se adauga compozitiei de cacao.Se bat bezea 6 albusuri, cu o lingura de zahar.Se amesteca in prima compozitie, cu grija, mai intai o treime din albusuri si apoi celelalte doua treimi( cu miscari de jos in sus).Se toarna peste blatul din tava.Se unge uniform cu albus, usor batut cu furculita.Se coace la foc potrivit 40 de minute.Cel mai bine e sa verificati cu scobitoarea.Se lasa la racit in tava.
Cu drag!

......Asa cum am promis, iata si pozele de anul acesta, cu preparatul final si din timpul prepararii:


Prepararea blatului si tapetarea tavii :


Prepararea umpluturii:







 Si iata finalul:

Cu drag!

7 comentarii:

  1. Merge pudrata! dar doar inainte de a o servi, altfel dispare zaharul! Pozele nu sunt prea reusite, dar am sa fac altele!Reteta insa chiar e buna!In fiecare an o fac si nu ne-am plictisit de ea!Nu e complicata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow ce fain!! Pasca cu cioco e preferata mea, cred ca e un deliciu!

    RăspundețiȘtergere