Mancarea mea preferata!Si sa stiti ca sunt foarte exigenta in privinta ei! Trebuie sa fie exact cum o facea bunica!Nimic in plus sau in minus!Altfel nu e zama!Trebuie un pui adevarat( bio), bors de tarate, umplut in casa, leustean, tarhon,patrunjel,cimbru, usturoi verde si multe legume.Si taitei de casa-mai lati (togmagi).
Cum vremea gratarelor a inceput, pulpele si pieptul de pui s-au cam consumat.Asa ca am adunat 3 spinari ( ca tot nu aveam ce sa fac cu ele-la gratar nu prea mergeau), asa ca le-am folosit la ciorba mea.
Am taiat cubulete o ceapa rosie mai mare, am curatat si am dat prin masina de carne: un morcov, un pastarnac, o radacina patrunjel, un sfert de radacina de telina, un manunchi de frunze de patrunjel si de telina,o jumatate ardei gras rosu si o jumatate galben.Prefer masina de carne in locul robotului de bucatarie pentru ca zarzavatul iese mai uniform!
Intr-o oala( sub presiune) am pus un pic de ulei, ceapa tocata, carnea de pui si le-am calit un pic.Am adaugat sos de rosii( din 4 rosii mai mari, trecute prin blender).Am completat cu apa rece si am pus zarzavatul pregatit.
Am taiat marunt : leustean, tarhon,patrunjel, usturoi verde.Am presarat in ciorba.
Cu drag!
Vai, ce pofta mi-ai facut! Tare as mai gusta si eu o "zama" din asta, acrita cu bors, ca la mama acasa(mai bine zis: ca la Gina acasa)!!!
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta, la noi nu se pune tarhon si usturoi,in rest este cum o fac si eu, cu bors de tarata.Maine fac si eu ciorba de pui!pup
RăspundețiȘtergereDaca ai tarhon, ti-as recomanda cu mare drag sa incerci! Anul trecut matusa mea a pregatit o astfel de ciorba pentru o pomenire.Si ne-a intrebat daca stim din ce a obtinut gustul acela pe care l-au apreciat toti paticipantii! eu am stiut! Era....tarhon@Asa ca poti sa incerci!cred ca va fi apreciat !Multumesc de vizita!
RăspundețiȘtergere