joi, 22 martie 2012

Pentru....de dimineata:Pasta de ton cu lamaie


Reteta aceasta o stiu din copilarie.E la fel cu ouale umplute pe care le faceam la scoala si care, evident , a fost prima reteta din colectie.Si pentru ca imi place ca dimineata sa inceapa relaxant si cu incredere, nimic nu mi se pare mai potrivit pentru micul dejun decat o reteta din copilarie.Deci, doua cutii de ton se scurg bine de ulei.Se pun intr-un castron impreuna cu doua galbenusuri fierte tari, un cub mare de unt( de preferat de casa), o lingurita mustar, zeama de lamaie( dupa gust), sare, piper, un pic de coaja rasa de lamaie.Se paseaza cu blenderul vertical.Pasta obtinuta se serveste pe felii de paine integrala prajita, decorata cu albus de ou, lamaie si ceapa verde.Desigur, pentru mese festive se pot folosi ca baza diferite forme din foetaj, felii de lamaie, de castravete verde sau se pot umple jumatati de lamai .Mie mi se pare o reteta minunata!Incercati!



Cu drag!

2 comentarii:

  1. E preferata mea! Am facut-o din nou :) sambata am musafiri si o sa ma ghidez dupa retetele dvs. mereu verific sa vad ce mai apare nou in "aperitive"! va pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos,Raluca si...spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere