Un aperitiv usor de facut si deosebit de colorat!Poate fi si o garnitura pentru fripturile cu sos.
Facem un aluat de placinta din: 250g faina, 150g unt foarte rece, o jumatate lingurita sare, un galbenus de ou amestecat bine cu 6 linguri apa rece.Aluatul se lucreaza repede, iese usor sfarmicios.Daca este cazul, se mai adauga un pic de apa rece pana se leaga bine sau un pic de faina daca iese prea lipicios( depinde de faina pe care o folositi si de grasimea din unt).Se lasa in frigider cel putin 30 de minute.
Intre timp putem prepara legumele.Se fierb 2 morcovi, 2 cartofi (pot fi cartofi dulci), 200g mazare.Se pastreaza zeama de la supa.Dupa ce au fiert, se scurg , morcovii si cartofii se taie cuburi si se pun intr-o tigaie cu ulei de masline, in care am tras o ceapa tocata pana a devenit translucida.Se presara o lingura de faina si un pic din zeama in care au fiert legumele.Se lasa 10 minute pe foc.La sfarsit se adauga mazarea, cuburi de telemea si 3 oua taiate feliute.Se imbraca o forma cu 2/3 aluatul din frigider, se inteapa cu furculita, se pune amestecul de legume usor racit.Se acopera cu restul de aluat.Se coace 20-25 de minute.Se taie bucati
:
:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu