900 gr de Pangasius se spala bine si se pun intr-o tava impreuna cu : ulei de masline, ceapa rosie tocata, ceapa verde, zeama de la 2 lamai, frunza dafin, usturoi zdrobit si tocat, cimbru uscat, piper proaspat macinat.Se amesteca bine si se da la frigider o ora.
Intre timp pregatim legumele : un morcov, un dovlecel, cate o jumatate ardei verde, galben, rosu.Se taie bastonase si se adauga in tava cu pestele.
Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute.Pregatim sosul de rosii.Pentru a pastra cat mai mult din proprietatile nutritive ale rosiilor, eu le tai cuburi cu tot cu coaja si le pun la fiert impreuna cu o lingura ulei de masline, o foaie de dafin, cimbru uscat, un sfert de lingurita de zahar, piper, usturoi.Spre finalul fierberii( cand rosiile s-au inmuiat bine), scot frunza de dafin si mixez foarte bine sosul, pentru a dizolva coaja de la rosii.Pun din nou vasul pe foc, pentru circa 5 minute, adaug un pahar de vin rosu si mai las pe foc pana se mai ingroasa sosul.
Se toarna sosul de rosii in tava si se da din nou la cuptor, de data aceasta fara sa mai acoperim, pentru 30-40 de minute, in functie de cat de facute vreti sa fie legumele.Optional, puteti sa adaugati si cateva masline.Se decoreaza cu frunze de busuioc, care se potrivesc foarte bine cu sosul de rosii si cu coaja rasa de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu