marți, 10 aprilie 2012

Ciorba de fasole verde

O ciorba rapida, mai ales daca aveti in congelator fasole verde!

O ceapa mare se toaca marunt, se incinge ulei de masline intr-o oala.Se adauga ceapa si se amesteca pana devine translucida.Se adauga 500g fasole verde taiata la 2 cm si 2-3 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului si tocati marunt.Mai punem  2-3 linguri pasta rosii sau suc din 5-6 rosii trecute prin blender.Se adauga zarzavat de ciorba ( morcov, patrunjel radacina, pastarnac, radacina telina, ardei) taiat cubulete mici sau dat prin masina de tocat carne, cu sita mare.Punem 2 litri apa si lasam sa fiarba zarzavatul.Cand este gata, luam vasul de pe foc, adaugam 400 ml iaurt gras( batut bine si subtiat treptat cu zeama din ciorba), 2-3 linguri zeama de lamaie si verdeata: patrunjel verde, marar si leustean taiate fin.Daca vreti ca reteta sa ramana de post, puteti renunta la iaurt si sa mai adaugati zeama de lamaie. 
Cu drag!

2 comentarii: