miercuri, 2 mai 2012

Paine bicolora

M-am gandit sa fac doua paini.Una alba si una integrala.Una umpluta si una simpla...Apoi m-am gandit la o combinatie!Iata ce a iesit:


500 g faina integrala cu agent de crestere ( am gasit la supermarket)+ 350 ml apa calduta.Am amestecat cu mixerul cu carlige timp de 5 minute.Am setat cuptorul la 50 grade si am pus painita la crescut.Din 500g faina alba, un plic drojdie instant, o lingurita zahar , 2 lingurite sare , 50ml ulei masline si 350ml apa , am facut un alt aluat, pe care l-am pus, deasemenea in cuptor la crescut.Aproximativ 30 minute.
Dupa ce painea a crescut, am impartit in 3 aluatul de panie alba, am luat o bucata si am facut un rulou, de lungimea tavii de copt.Din aluatul cu faina integrala am facut doua rulouri, pe care le-am impletit impreuna cu ruloul alb.Am folosit un pic de ulei de masline pentru a unge blatul de bucatarie pe care am lucrat!

Am pus painea impletita in tava de copt si am mai lasat la crescut 20-25 minute.Am presarat susan, apoi am setat cuptorul la 200 grade si am copt o ora.Iata rezultatul:



Cu drag!

2 comentarii:

  1. Imi place ce ti-a iesit ! Bravo....
    Daca tot vrem sa mancam sanatos, de ce nu cumperi faina integrala sau neagra FARA agent de crestere, sa nu mai inghitim atatea E-uri....
    E doar un sfat.
    Te tzuc , mult succes si la cat mai multe retete minunate pe blog !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Sidy!Sincer, a fost doar o incercare!si eu prefer faina adevarata ( uneori merg la o moara din apropiere, unde vand si faina)si incerc cat mai mult sa evit E-urile.
      O zi frumoasa!

      Ștergere