M-am gandit ca la caldura de afara s-ar potrivi foarte bine un desert usor, rapid si care sa nu ne tina mult langa cuptor.Bun si cand nu prea ai timp!
Am taiat fructe:mere, banane, kiwi,portocale.Am adaugat o mana de merisoare uscate.
Am topit pe foc 100 g unt impreuna 100g zahar.Cand s-a transformat intr-un sirop caramel ( imediat dupa ce isi schimba culoarea) am adaugat fructele, amestecand mereu.Am mai lasat un pic pe foc, pana s-au inmuiat.

Am umplut 4 cupe termorezistente cu fructele caramelizate.Am frecat 4 galbenusuri cu 4 linguri zahar pudra, pana si-au dublat volumul.Am adaugat 4 linguri de cognac (cate putin), amestecand cu grija.Am pus crema la bain marie, pana a format o pelicula.Am acoperit fructele cu aceasta crema.

Am presarat cate o lingura de zahar tos in fiecare cupa si cu arzatorul special am caramelizat zaharul.Am decorat cu frunza de lamaita.Repede si foarte bun!
Cu drag!
Un desert foarte racoros si plin de vitamine!
RăspundețiȘtergere