miercuri, 11 aprilie 2012

Salata cu oua si avocado

Sigur v-ati gandit ce o sa faceti cu ouale ramase de la Paste?Eu m-am gandit la niste salate.Iata una dintre ele, dar cu siguranta am sa postez cat de curand si altele!
Va trebuie cateva legume pentru salata: salata verde, varza rosie taiata feliute, morcov taiat fasii, ceapa verde taiata in diagonala, un avocado copt( taiat cubulete), oua fierte.

Faceti un sos din: o lingurita mustar pe care o amestecati cu ulei de masline(2-3 linguri), o lingura zeama de lamaie, 200ml iaurt gras, sare, piper.
Turnati peste salata.Adaugati ouale fierte taiate felii, presarati piper.



Se serveste cu paine integrala sau toast.
Cu drag!

Varianta:puteti pune in salata felii de portocala, iar in sos se va pune in loc de iaurt si zeama de lamaie, zeama de portocala.

2 comentarii:

  1. Am avut o singura tentativa sa folosesc avocado intr-o salatica insa nu l-am ales bine - era necopt. Dar am mancat salate care aveau printre ingrediente avocado si trebuie sa-l folossc si eu cu succes pana la urma. Imi place dressingul - e tare bun. Si ma incanta varianta cu portocole si zeama de lamaie in dressing.

    RăspundețiȘtergere
  2. In varianta cu portocale poti adauga si fasiute de prosciutto!Iar pentru avocado: trebuie sa il "pipai" cand il cumperi.Tebuie sa fie usor moale( dar nu foarte moale) la atingere(cand apesi sa inainteze 2 mm) si neaparat sa aiba in capat un "capac".Daca acesta lipseste risti sa fie negru inauntru.Daca ti se pare prea tare( deci necopt) lasa-l doua zile la temperatura camerei si se va face foarte bun!

    RăspundețiȘtergere