miercuri, 11 aprilie 2012

Varza acra cu merisoare, garnitura pentru piept de curcan

Poate ca nu folositi prea des varza acra( murata) ca si garnitura pentru fripturi! Eu v-o recomand, pentru ca mi se pare foarte gustoasa, sanatoasa si merge bine in cadrul unui regim de slabire sau de mentinere a greutatii.
Deci, punem varza pentru o ora in apa, ca sa mai piarda din acreala.O tocam fideluta. Nu este nevoie sa fie prea fina.Nu recomand folosirea robotului pentru ca mi se pare ca se pierde din gustul verzei.Se toaca marunt o ceapa si se caleste in ulei de masline( sau unt daca nu sunteti prea pretentiosi!).Se adauga treptat varza si se tot amesteca.Cand devine prea uscata se adauga apa fierbinte.Se mai pune foie de dafin, chimen, ienupar( macinate fin).Evident, sare si piper. Se mai adauga cate putina apa,  pana se inmoaie varza.Se pune o mana de merisoare uscate si se lasa la fiert .Ele se vor umfla si vor deveni foarte aspectuoase, mai indulcind un pic garnitura de varza!

Separat, prajim in ulei de masline fasii de piept de curcan, pe care l-am marinat 2-3 ore in sos de ulei de masline, zeama de lamaie, cimbru macinat, usturoi, piper.Saram.Scoatem fasiile.In sosul rezultat putem adauga sos de rosii, mai fierbem un pic si adaugam peste varza( este optional).
Iata finalul:


Cu drag!
PS:aceasta garnitura merge si cu un antricot de vita la gratar sau cotlet de porc!

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu