marți, 7 februarie 2012

Rulada cu umplutura de ciuperci



Se pun la fiert 500 ml lapte, o jumatate pachet unt ( sau 100 ml ulei vegetal), un varf sare.Cand clocotesc se adauga patru linguri cu varf de faina si se amesteca bine, pentru a nu face cocoloase.Se mai tine un minut pe foc, amestecand mereu.Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se adauga pe rand, 5 galbenusuri.Albusurile se bat spuma, ca la bezea, si se incorporeaza in prima compozitie.Pentru ca aluatul sa preia cat mai mult din spuma albusurilor: se pune mai intai doar o treime din albusuri, se amesteca usor, de jos in sus.Apoi se adauga si restul din albusuri si amesteca cu aceleasi miscari.
Intr-o tava mare ( cea de la cuptorul aragazelor este foarte buna), acoperita cu hartie de copt, se rastoarna aluatul si se da in cuptorul preincalzit la 180 grade.Dupa 10 minute se da focul mai mic(160 grade).Se coace aproximativ 30 minute.Se scoate tava din cuptor si se ruleaza foaia (cu tot cu hartia de copt).Se lasa la racit, timp in care se pregateste umplutura.
800 gr ciuperci curatate si taiate marunt ( sau tocate cu robotul) se pun intr-o tigaie cu un pic unt.Dupa ce se rumenesc putin se adauga 2-3 linguri smantana, o lingura faina, sare, piper.Dac doriti, se pot adauga verdeturi: marar, patrunjel.Se tine la foc slab pana se leaga compozitia.
Se unge foaia cu aceasta compozitie, se presara cu cascaval ras si se mai da la cuptor 20 min.



Cu drag!

PS:aceasta rulada iese la fel de buna si daca in loc de ciuperci folositi piept de pui tras in unt si dat prin robot sau masina de carne!

2 comentarii:

  1. Ce buna trebuie sa fieeeeeeeee...Felicitari !
    Iti dau un sfat:
    Scrie ingredientele una sub alta si apoi modul de preparare...se distinge mult mai bine.De obicei la o reteta se pun macar 5 poze ....
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult pentru sfat!Sunt si eu mai noua in lumea bloggerilor!...Dar invat!Promit!Si cum era...Te tzuc!

    RăspundețiȘtergere