sâmbătă, 4 februarie 2012

Minitort cu dulceata de cirese amare



Blat:
8 oua
250gr zahar
un varf bicarbonat de sodiu
5 linguri faina
2 linguri cacao
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, cacao si faina.Se amesteaca bine. Se adauga albusurile batute spuma, mai intai o treime din compozitie si apoi restul, cu miscari de jos in sus, pentru a nu strica spuma.Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins in prealabil.Se coace circa 30 min la 160 grade .Se face testul cu scobitoarea.Apoi se lasa la racit.
Cand blatul e rece se decupeaza forme rotunde.

Crema:
250gr mascarpone
100gr zahar pudra
2 oua
coaja rasa de portocala
Se amesteca toate componentele.
Se construiesc tortulete : un blat peste care se pune un strat de dulceata de cirese amare, deasupra un alt blat peste care se pune crema de mascarpone.Se decoreaza cu ciocolata alba topita si o cireasa din dulceata.Ies aproximativ 8 bucati, cu diametrul 8cm.
Sunt foarte bune a doua zi, dupa ce blaturile se insiropeaza cu dulceata si crema mascarpone!

Cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu