vineri, 15 iunie 2012

Pui cu lamaie si orez cu dovlecel

O reteta cu pui, gata in 50 de minute.Combinatia dintre pui si lamaie se imbina foarte bine cu garnitura din orez, dovlecel si ceapa verde.
Mai intai am curatat si transat puiul.L-am pus intr-un vas de sticla termorezistent, am taiat felii o lamaie, pe care le-am pus printre bucatile de pui.Am curatat 3 fire de usturoi verde si le-am imprastiat prin vas, impreuna cu doua foi de dafin rupte in patru, patrunjel si marar.Am stropit cu ulei de masline, am presarat sare si piper.Am pus capacul pe vas si am dat la cuptor timp de 30 de minute.Cuptorul a fost setat la 200 gr Celsius.Dupa jumatate de ora am scos vasul din cuptor, am indepartat buchetelul de verdeata, am adaugat 100ml vin alb sec si am dat din nou la cuptor, de data aceasta fara capac, pentru a se rumeni puiul.Foarte bun este sosul care se formeaza in vas, din vin, ulei de masline, usturoi, lamaie!!!
Cat timp a stat puiul in cuptor, m-am ocupat de garnitura.Am spalat 250g orez cu bobul lung si l-am pus la fiert in supa de pui.Am taiat cubulete un dovlecel si transversal, 2 fire de ceapa verde.Le-am calit un pic in ulei de masline.Am pregatit si niste marar.
Cand orezul a fost fiert, am adaugat dovleceii cu ceapa, mararul, sare si piper.In plus...100g cascaval ras si o jumatate de lingurita de coaja de lamaie.




L-am servit impreuna cu puiul.

Cu drag!

2 comentarii:

  1. Tare gustoasa reteta,am sa o incerc si eu !pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Datorita lamaiei, puiul iese foarte fraged!Si dovlecelul capata alt gust in combinatia de mai sus!Sper ca o sa-ti placa!Cu drag!

    RăspundețiȘtergere