luni, 11 iunie 2012

Chiftelute de peste

O reteta culinara din categoria gustos, rapid si simplu.
Ingrediente chiftelute:
-800gr file Pangasius
-6-8 linguri pesmet
-1 ou
-2 linguri lapte( pentru a se inmuia pesmetul)
-ceapa verde tocata marunt
-usturoi( acum se poate pune usturoi verde)
-marar sau patrunjel tocat marunt



Se mixeaza toate ingredientele de mai sus.Din compozitia rezultata se fac chiftelute care se tavalesc prin pesmet.

Se prajesc intr-un wok, in ulei incins.Se prajesc foarte repede, de aceea aveti grija sa le intoarceti mereu.
Pentru garnitura: desprindem frunzele mai mari de pe o andiva si le vom folosi drept suport( desprindeti mai multe frunze daca faceti mai multe portii-2 sunt pentru o portie).
Tocati marunt restul andivei.Curatati un morcov si dati-l pe razatoarea mare.Taiati feliute 2 ridichi.Optional puteti pune si ceapa verde.
Faceti un sos de iaurt: o lingurita mustar frecata cu 2 linguri ulei de masline, 100 ml iaurt gras, sare, piper.Optional : un pic de zeama de lamaie.Puneti sosul peste legume.Amestecati.Umpleti foile de andiva desprinse.

Cu drag!

2 comentarii: