Folosim: un compot de caise, 300 g branza mascarpone, 2-3 linguri sirop artar sau miere, 100 g ciocolata, 8 piscoturi, 2-3 linguri lapte, un cubulet de unt, esenta de rom.Cantitatile sunt pentru 4 portii.
Cu 100 g branza mascarpone si cele 8 piscoturi bine sfaramate facem cate un disc de aluat, pe care il punem la baza paharului in care vom servi desertul.
Intr-un castron amestecam branza mascarpone, 8 caise din compot, un pic de zeama din compot, pentru a subtia amestecul, siropul de artar sau mierea.Mixam bine pana se omogenizeaza caisele in crema.
Punem jumatate din compozitie in pahare.Facem glazura de ciocolata: pe foc topim 100 gr ciocolata, 2-3 linguri lapte, un cubulet de unt, esenta de rom.Inmuiem in glazura 4 sferturi de caisa si le lasam la intarit pe un gratar.Turnam o jumatate din glazura in pahare, peste crema.Completam cu restul de crema si din nou glazura de ciocolata.Decoram cu frunzulite de menta si caisele glazurate.
Cu drag!
Bun si arata foarte frumos!
RăspundețiȘtergereMultumesc!si se face foarte repede!E buna pentru situatii de urgenta sau pentru cei foarte ocupati!
Ștergere