Blat: 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 1/2 pachet praf de copt, mirodenii, gem acrisor( de caise)
Crema: 150 gr unt, 200 gr zahar ( de preferinta pudra), 150 gr nuci macinate, 150 ml rom, foaia de deasupra a blatului
Glazura: 2 linguri apa, 2 linguri cacao, 100 gr zahar, 50gr unt, 50gr ciocolata
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se freaca spuma pana se albesc.Se bat spuma albusurile, ca pentru bezea.Se amesteca faina cu praful de copt.In galbenusurile frecate se adauga alternativ cate o lingura de faina si una de albus batut.Se amesteca cu grija, ca sa nu se lase albusul.Se coace intr-o tava acoperita cu hartie de copt.Dupa ce s-a copt si racit, se taie blatul in doua.(Daca ati folosit o tava mai mare si blatul nu este prea inalt, atunci puteti taia fasii de pe margini, pastrand un patrat din blat.) Se unge cu gemul acrisorBlatul de deasupra ( sau marginile) se amesteca cu rom, se zdrobeste cu o furculita. Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, nucile si apoi blatul inmuiat cu rom.Aceasta crema se pune peste primul blat.
Componentele glazurii se amesteca, se fierb 2-3 minute si se toarna usor peste prajitura.
Cu drag!
Multumesc pt reteta! Este prajitura mea preferata din copilarie!
RăspundețiȘtergere