Reteta aceasta din carne de vita iese foarte frageda pentru ca marinam carnea.Asta ca sa fim siguri ca nu vom avea vreo surpriza cu varsta animalului.Asadar, cu o seara inainte de preparare, taiem pulpa de vita in feliute subtiri, ca la carpaccio, pe care le aplatizam cu lama cutitului.
Apoi facem o marinada din: vin alb sec, 2 linguri sos soia, 2 linguri sos Worchestershire( optional), 2 frunze dafin, 2-3 catei de usturoi( zdrobiti cu lama cutitului)sau usturoi verde, 2 linguri ulei de masline, o lingurita miere, boia de ardei,cimbru, piper.Punem feliile de vita in aceasta compozitie.
A doua zi stergeti bine bucatile de carne cu un servetel si rumeniti-le pe un gratar bine incins.
Faceti sosul de branza: branza cu mucegai( 100 gr), parmezan ras( 2-3 linguri), crema de branza( 100gr), iaurt gras( 200ml)-sau smantana, sare, piper, le puneti in blender si mixati bine.Adaugati marar si patrunjel verde taiate fin.
Pe un platou puneti frunze de salata verde sau rucola( se potriveste foarte bine cu vita), feliile de carne si sosul de branza.
Cu drag!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu